web tasarım
  • 0 384 213 99 61

Blog

Nevşehir'de Gezilecek Yerler

24 Aralık 2022
Doğal ve tarihi yapılarıyla ön plana çıkan Nevşehir, her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Türkiye’nin önemli turistik yapılarının yer aldığı şehir, gezginlerin uğrak noktaları arasında yer almaktadır. Özellikle Kapadokya bölgesini içerisinde barındıran Nevşehir, haftalık gezi programları düzenlenecek şehirler arasındadır.

Doğal güzellikler açısından pek çok vadi ve su kaynağının yer aldığı şehirde doğa ile iç içe olmanız mümkündür. Tarihi yapılar açısından yeraltı şehirleri, kilise, manastır ve kale gibi yapıların yer aldığı Nevşehir, gezi programları açısından zengin olmasıyla ön plana çıkmaktadır.

Nevşehir’de yer alan başlıca gezilecek yerler arasında; Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi, Göreme Açık Hava Müzesi, Nevşehir Kalesi, Damat İbrahim Paşa Külliyesi, Kızılırmak Nehri, Güvercinlik Vadisi ve Üç Güzeller Peribacaları bulunmaktadır.

Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi
Şehir merkezinin 45 kilometre uzağında yer alan Hacı Bektaş-ı Veli Türbesine özel araçlarla veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlamanız mümkündür. Her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilen türbe, günümüzde müze olarak hizmet vermektedir.

İçerisinde yer alan tarihi ve kültürel parçalar, turistlerin ilgisini çekmektedir. Oldukça geniş bir bölgeyi kapsayan türbe ve külliye, 1964 yılında ziyarete açılmıştır. Araç girişine de uygun bir bölgede yer alan türbe, şehir merkezinden oldukça yüksek bir konumda bulunmaktadır.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen müzenin sabah 09:00’dan itibaren akşam 18:00’e kadar ziyaretçileri ağırladığı bilinmektedir. Saatlerce vakit geçirebileceğiniz müzede fotoğrafçılık aktiviteleri de sıklıkla gerçekleştirilmektedir. Nevşehir’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunan türbeye girişler sadece müzekart ile yapılmaktadır.

Doğal ve tarihi yapılarıyla ön plana çıkan Nevşehir, her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Türkiye’nin önemli turistik yapılarının yer aldığı şehir, gezginlerin uğrak noktaları arasında yer almaktadır. Özellikle Kapadokya bölgesini içerisinde barındıran Nevşehir, haftalık gezi programları düzenlenecek şehirler arasındadır.

Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi’nin giriş ücreti bulunmamaktadır.

Büyülü coğrafyası ile Orta Anadolu’nun merak uyandıran şehri Nevşehir’i keşfetmek, unutulmaz anlarla dolu anılarınızın olduğu bir tatil planı yapmak için Nevşehir Otelleri sayfamıza göz atabilir, konaklamak istediğiniz oteli seçip hemen rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz.

Göreme Açık Hava Müzesi
Doğal ve tarihi yapılarıyla ön plana çıkan Göreme Açık Hava Müzesi, şehir merkezinden 16 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Özel araçlarla veya gezi otobüsleriyle ulaşım sağlayabileceğiniz müze, oldukça geniş bir bölgeyi kapsamaktadır. Her yıl yüz binlerce kişinin tercihi olan açık hava müzesi, saatlerce vakit geçirebileceğiniz yerler arasındadır.

Tarihi yapılar açısından kilise ve manastırların yer aldığı müzede pek çok savaş aleti bulunmaktadır. Doğal güzellikler kategorisinde pek çok vadinin ve peri bacasının bulunduğu Göreme Açık Hava Müzesi, fotoğrafçılık aktiviteleri açısından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Bölgede yer alan seyir tepeleri sayesinde açık hava müzesinin eşsiz fotoğraflarını çekmenize olanak sağlanmaktadır.

Yılın her günü ziyaretçilere açık olduğu belirtilen müzenin araç girişine de uygun bir bölgede yer aldığı bilinmektedir. Sık sık ziyaretlerin gerçekleştirildiği müzede doğa yürüyüşleri de yapılmaktadır. Sabah 09:00’dan itibaren ziyarete açık olduğu belirtilen müze akşam 19:00’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Nevşehir Kalesi
Şehir merkezinde yer alan Nevşehir Kalesi, her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Yürüyerek rahatça ulaşım sağlayabileceğiniz kaleye şehir içi otobüs hatları veya özel araçlar yardımıyla da ulaşım sağlamanız mümkündür. Harika fotoğraflar çekebileceğiniz Nevşehir Kalesi, doğal yapısıyla da turistlerin ilgisini çekmektedir.

Oldukça geniş bir bölgeyi kapsayan kale ve surlar, yüzlerce yıllık tarihiyle bilinmektedir. Günümüzde turistik yerler listesinde bulunan Nevşehir Kalesi, deniz seviyesinden yüksek bir bölgede bulunmaktadır. Nevşehir merkezinin büyük bir kısmını seyredebileceğiniz kale, saatlerce vakit geçirebileceğiniz yerler arasındadır.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen Nevşehir Kalesi’nin herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. 24 saat boyunca açık olan kalede özgürce vakit geçirmeniz mümkündür.

Damat İbrahim Paşa Külliyesi
Şehir merkezinde yer alan Damat İbrahim Paşa Külliyesi, tarihi yapısıyla turistlerin ilgisini çekmektedir. Yürüyerek rahatça ulaşım sağlayabileceğiniz külliye, araç girişine de uygun bir bölgede yer almaktadır.

Her yıl on binlerce kişi tarafından ziyaret edilen külliye, pek çok mekana ev sahipliği yapmaktadır. Cami, şadırvan, medrese ve hamam gibi çeşitli aktivitelere olanak sağlayan bu mekanlar oldukça geniş bir bölgeyi kapsamaktadır.
Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen külliyenin herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Özgürce ziyaret edebileceğiniz külliyede, fotoğrafçılık aktiviteleri de ön plana çıkmaktadır.

Damat İbrahim Paşa Külliyesi’nin giriş ücreti yoktur.

Kızılırmak Nehri
Doğal güzelliğiyle turistlerin beğenisini kazanan Kızılırmak Nehri, Nevşehir merkezinin 45 kilometre uzağında bulunmaktadır. Özel araçlarla veya otobüslerle ulaşım sağlayabileceğiniz doğal yapı, fotoğrafçılık açısından sıklıkla tercih edilmektedir.

Türkiye’nin en uzun ırmağı olarak bilinen Kızılırmak, adını renginden almaktadır. Yer yer kırmızı renge bürünen nehir, yaklaşık 1.200 kilometre uzunluğa sahiptir. Kamp ve piknik aktivitelerinin düzenlendiği nehir çevresi, araç girişine de uygun bir bölgede yer almaktadır.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen nehrin herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Gençlerin uğrak noktaları arasında bulunan doğal yapıyı özgürce ziyaret etmeniz mümkündür.

Kızılırmak Nehri’nin giriş ücreti yoktur.

Güvercinlik Vadisi
Şehir merkezinin 9 kilometre uzağında yer alan Güvercinlik Vadisi, doğal görüntüsüyle turistlerin ilgisini çekmektedir. Özel araçlarla veya otobüslerle ulaşabileceğiniz vadi, her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Oldukça geniş bir bölgeyi kapsayan vadi, pek çok tarihi ve doğal güzellikten oluşmaktadır. Kilise ve manastır gibi tarihi yapıları barındıran vadi içerisinde peri bacaları gibi doğal güzellikler yer almaktadır. Saatlerce vakit geçirebileceğiniz vadi, Nevşehir’de mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Araç girişine de uygun bir bölgede yer alan vadi yılın her günü ziyarete açıktır. Sabah 08:00’den itibaren akşam 19:00’a kadar açık olan Güvercinlik Vadisi, fotoğrafçılık konusunda da ön plana çıkmaktadır.

Üç Güzeller Peribacaları
Doğal güzelliğiyle ön plana çıkan Üç Güzeller Peribacaları, her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Özel araçlarla veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlayabileceğiniz doğal yapı, şehir merkezinin 19 kilometre uzağında bulunmaktadır.

Fotoğrafçılık açısından da harika bir bölgede bulunan doğal yapı, turistlerin ilgisini çekmektedir. Hikayesiyle de tercih sebebi olan Üç Güzeller Peribacaları, gezginlerin uğrak noktaları arasında yer almaktadır.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen doğal güzellik, sabah 08:00 ile akşam 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

Üç Güzeller Peribacalarının herhangi bir giriş ücreti bulunmamaktadır.

Her köşesinde bambaşka gizem, bambaşka bir güzellik saklayan Nevşehir’de unutamayacağınız tatili Nevşehir Otelleri arasından size en çok hitap eden otelden yerinizi ayırtarak planlayabilirsiniz.

© Copyright 2023 Hotel Altınöz. Tüm Hakları Saklıdır.